• Ruim 10 jaar ervaring
  • Showroom bij uw thuis
  • Persoonlijk contact één vast aanspreekpunt

6 voordelen van een gietvloer

De laatste paar jaar is de gietvloer gestegen in zijn populariteit en dit is niet zonder reden. Steeds meer mensen ervaren de voordelen van een gietvloer in huis. Naast de moderne uitstraling en de industriële look die een gietvloer afgeeft zitten er nog veel andere voordelen aan. Wij, van Mark Your Floor, hebben ze hieronder voor u op een rijtje gezet.

#1 Gietvloeren worden erg snel geplaatst

De snelheid van het plaatsen van een vloer ligt natuurlijk wel aan de soort gietvloer en de ondervloer die er al ligt, maar toch is de gietvloer een van de vlotste vloeren om te leggen. Het gieten van een vloer duurt vaak 1 tot 5 dagen en is vlot na de plaatsing alweer belastbaar. Hoe lang het precies duurt voordat een gietvloer gereed is voor belasting ligt aan de hoeveelheid lagen en welk materiaal er gebruikt wordt.

#2 Gietvloeren kunnen over uw bestaande ondergrond geplaatst worden

Alle gietvloeren kunnen gelegd worden over de al bestaand ondergrond. Dit varieert van hout tot tegels tot beton, over elke vloersoort kan een gietvloer worden gegoten. Voor een perfecte plaatsing van de gietvloer moet de ondergrond wel altijd droog zijn en vastliggen.

#3 Gietvloeren zijn geschikt voor binnen en buiten

Acrylaat gietvloeren zijn erg geschikt voor binnen en buiten. Een polyurethaan gietvloer kan zelf tegen UV-straling waardoor de gietvloer niet zal verkleuren door bijvoorbeeld zonlicht. Gietvloeren worden bijvoorbeeld buiten vaak gebruikt rondom zwembaden, op terrassen of in garages.

Contact opnemen?

U heeft een vraag of wilt een afspraak maken? Neem telefonisch contact op via +31 (0) 6 48 91 52 06 of vul het offerteformulier in.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

#4 Gietvloeren zijn beschikbaar in alle RAL-kleuren

Afhankelijk van het type gietvloer zijn er oneindig veel kleuren om uit te kiezen voor uw gietvloer. Zo kan er bij een polyurethaan gietvloer gekozen worden uit alle RAL-kleuren. Een RAL-kleur is een kleur die een eigen codering heeft zodat deze overal hetzelfde toegepast kan worden.

#5 Gietvloeren zijn onderhoudsvriendelijk

Zoals eerder benoemd zijn gietvloeren naadloos en dit betekent dat er dus geen kleine hoekjes of spleetjes zijn die u bijvoorbeeld moeilijk schoon krijgt. Ook vangt de vloer hierdoor minder stof of vuil. Een gietvloer is waterdicht. Dit helpt met het reinigen van de vloer en het voorkomt vochtige vlekken.

#6 Gietvloeren zijn slijtvast en slipvast

Gietvloeren zijn onder andere duurzaam, stijlvast en slipvast. Ze zijn zeer bestendig tegen zware belasting en hierdoor geschikt voor ieder pand. Wanneer een gietvloer goed onderhouden wordt kan die zelfs 15 tot 20 jaar meegaan.

Kortom, een gietvloer is voor veel mensen en bedrijven een echte uitkomst. En niet alleen door de bovengenoemde praktische voordelen maar ook gewoon omdat het er mooi uitziet. Mark Your Floor heeft al veel ervaring met het plaatsen van gietvloeren en zal hierdoor ook niet snel voor verrassingen komen te staan tijdens het plaatsen. Benieuwd of een gietvloer iets voor u is? Neem dan vooral contact met ons op.