• Ruim 10 jaar ervaring
 • Showroom bij uw thuis
 • Persoonlijk contact één vast aanspreekpunt

Coatingvloeren

Een coatingvloer is een ultradunne beschermlaag over een bestaande (beton)vloer. De dikte is niet meer dan een millimeter. Coatingvloeren zijn dan ook heel zacht en zeer flexibel. De vloer wordt gebruikt om te dienen als een anti-verkleuringsmiddelen. Coatingvloeren zijn te verdelen in verschillende varianten, zoals epoxy of pu (polyurethaan).

Voordelen

 • Bevordert hygiëne
  Naadloze laag voorkomt aantasting door vuil, schimmel en vloeistof.
 • Toepasbaar in elke sector
  Verschillende type vloeren en afwerkingsmogelijkheden.
 • Decoratief
  Heeft verschillende glansgraden en is verkrijgbaar in nagenoeg alle RAL-kleuren.
 • Betaalbaar
  Aanbrengen ultradunne laag bespaart in kosten ten opzichte van een volledig nieuwe vloer.
 • Functionele additieven mogelijk
  Kan bijvoorbeeld anti-slip of brandvertragend gemaakt worden.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Industriële epoxy coatingvloeren

Epoxy staat er om bekend zeer hard te zijn. Dit vloertype is vrijwel ondoordringbaar voor vloeistoffen, chemicaliën vuil, olie en vet. Daarnaast is het zo hard dat het bestand is tegen zware machinerie, voertuigen en opslag. Dit maakt het een ideale coating voor de industriële sector. Voor zowel de fabrieken als de commerciële kant van de autobranche is de coating geschikt omdat het uitstekend bestand is tegen weekmakers in autobanden, benzine en olievlekken. Epoxy vloercoating zien we dan ook vaak terug in garages en showrooms. Daarnaast is het een goede optie voor vloeren die veel met chemicaliën te maken krijgen omdat ze veel moeten worden schoongemaakt of onder constante belasting staan van bijvoorbeeld chloor.

Voordelen en nadelen
Keihard, mechanische en chemische bestendigheid, duurzaam, krasvast/niet geschikt in combinatie met vloerverwarming, geen laagdikte, weinig loopcomfort.

Toepassingen
Industrievloer, magazijnvloer, garagevloer ziekenhuisvloer, fabrieksvloer, productievloer, slagerijvloer, wasstraatvloer, stalvloer en meer!

PU (Polyurethaan) coatingvloeren

PU vloercoating is zachter en een beetje flexibel, waardoor ze aangenaam aanvoelen om over te lopen met schoenen en blote voeten. In tegenstelling tot Epoxy is Polyurethaan dus in staat om comfort toe te voegen aan een vloer. Dit vloertype is daarnaast uitstekend te combineren met vloerverwarming. Om deze reden is het een veel gekozen optie voor commerciële ruimten en woonruimten. Ook is het de ideale vloer voor kantoren/bedrijfsruimtes waar comfort even belangrijk is als functionaliteit. Want de vloer is uiteraard ook bestand tegen vloeistoffen en is naadloos aan te brengen.

Voordelen en nadelen
Zacht onder de voeten, geschikt voor vloerverwarming, vloeistofdicht/niet erg krasbestendig, minder bestand tegen zuren en chemicaliën.

Toepassingen
Museumvloer, showroomvloer, kantoorvloer, woonkamervloer, supermarktvloer, restaurantvloer, winkelvloer, hotelvloer, schoolvloer en meer.

Kosten

Wilt u een Mark Your Floor vloercoating en een exacte prijs weten? Wij leveren maatwerk. Een concrete prijs krijgt u van ons nadat we met u in gesprek zijn geweest. Zo kunnen wij vloeren leveren die volledig voldoen aan uw specifieke wensen en eisen. Neem contact met ons op dan komen wij vrijblijvend langs om het project te bekijken, zodat wij een goede prijs kunnen offreren.