• Ruim 10 jaar ervaring
  • Showroom bij uw thuis
  • Persoonlijk contact één vast aanspreekpunt

Wat is een gietvloer?

U ziet het steeds meer voorbij komen in de interieurwereld; de gietvloer. Toch komen wij nog vaak dezelfde vraag tegen, maar wat is een gietvloer dan precies? In een notendop is een gietvloer een naadloze vloer die op de ondervloer wordt aangebracht en zeer onderhoudsvriendelijk is. Het is echter wel een vloer die tijdens de zetting zeer gevoelig is en dus deskundig gezet moet worden. Het team van Mark Your Floor bestaat uit professionals die allemaal de nodige ervaring hebben om elke vloer volledig naar uw wensen te zetten.

Waar bestaat een gietvloer uit?

Een gietvloer is een vloer die opgebouwd wordt in meerdere lagen. Dit kan verschillen van 4 laags tot 6 laags. Deze lagen worden gegoten in plaats van gelegd. Het aantal lagen hangt af van de ondervloer en uw wensen. De verschillende lagen zijn als volgt opgebouwd:

  • Egalisatielaag
  • Primerlaag
  • Gietlaag
  • Laklaag

Welke lagen bij u van toepassing zijn en de frequentie van hoe vaak de lagen gegoten moeten worden is dus bij iedereen uniek. De vloer wordt laag voor laag gegoten en dit gebeurt vaak binnen in 3 dagen. Nadat de vloer gegoten mag er 6 tot 7 dagen niet op gelopen worden. Het is handig om hier van te voren rekening mee te houden.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Welke soorten gietvloer bestaan er?

Er bestaan 3 soorten gietvloeren; PU (polyurethaan), Epoxy en Betonlook gietvloer. Allemaal verschillend en met hun eigen kenmerken. Al deze vloersoorten hebben ieder hun eigen kenmerken en karakter, het is daarom ook belangrijk dat degene die de vloer legt secuur te werk gaat. Mark Your Floor heeft al zodanig ervaring om te snappen dat iedere vloer uniek is en daardoor ook een unieke vloersoort heeft. Wij hebben hieronder de verschillende soorten voor u beschreven.

PU (polyurethaan) gietvloer
Een polyurethaan gietvloer kan op bijna elke vloer worden toegepast omdat deze lichtelijk elastisch is. Door de elastische eigenschap is de vloer bestand tegen scheurvorming en werking in de ondervloer dan bijvoorbeeld epoxy. Daarnaast kan de vloer UV bestendig worden gemaakt en zal dus niet verkleuren. Een polyurethaan gietvloer kan afgewerkt worden met een mat, zijde- of hoogglans afwerking.

Epoxy gietvloer
In tegenstelling tot de PU vloer staat de epoxy gietvloer bekend om zijn hardheid. Door de harde eigenschap wordt de vloer vaak gebruikt in het bedrijfsleven in bijvoorbeeld fabriekshallen, garages en laboratorium. De gietvloer is ook erg makkelijk in onderhoud en daardoor een uitkomst voor ruimtes waarbij er met hoge hygiëne eisen rekening wordt gehouden.

Betonlook / beton ciré gietvloer
Deze gietvloer staat op dit moment bekend als een van de mooiste en modernste vloeren. Iedere betonvloer kan op unieke manier worden afgewerkt. Het is in huizen een echte eyecatcher en geeft vaak een industriële en chique look.

Mark Your Floor en gietvloeren

Mark Your Floor heeft al veel klanten blij mogen maken met verschillende soorten gietvloeren. Wij zijn ons ervan bewust dat iedere vloer anders is en dus ook een andere aanpak nodig heeft. Juist dit is wat ons onderscheid en maakt tot wie wij zijn. Bent u benieuwd naar wat Mark Your Floor wat u kunt doen? Neem dan contact met ons op en wij hopen u graag snel te zien.